lördag 15 september 2012

Banoffepaj

Jag har lääänge funderat på att göra den här pajen och idag slog jag äntligen slag i saken. Det tar ju ett tag när man ska koka den kondenserade mjölken i ca 3 timmar, men idag hade jag tid ;) Pajen var jättegod och väldigt enkel att göra. Receptet har jag hittat hos Tulipans bakverk.

200 g digestivekex
100 g smör
1 burk kondenserad mjölk
2-3 bananer
2 1/2 dl grädde
riven choklad

Koka burken med kondenserad mjölk i ca 3 timmar. Se till att burken hela tiden täcks av vatten. Ställ burken för att svalna. OBS öppna inte burken när den är varm! Smält smöret. Smula sönder digestivekexen och blande dem med smöret. Tryck ner smeten i en form med löstagbar kant. Ställ botten kallt medan kolan svalnar i burken. Ta sedan fram botten och bred på kolan. Skiva bananerna och lägg dem över. Vispa grädden och spritsa eller bred den över bananerna. Strö över lite riven choklad.






Till och med syrrans lille Skrillex smaskade på den goda pajen ;)

Kram Jenny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar